Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ KAI ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ KAI ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ κοφτή αλάτι
1/4 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ μεγάλες ξύδι
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
διάφορα είδη τυριών της αρεσκείας σας
1 αυγό
μπαχάρι
άνιθο
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι για πασπάλισμα
χλιαρό νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει το ζυμάρι σας μαλακό
1 κροκό για επάλλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπώλ βάζετε το αλεύρι, το νερό,το αλάτι,το ελαιόλαδο,το ξύδι και ζυμώνετε καλά καλά.
Αφήνετε το ζυμάρι σας να ξεκουραστεί για 30΄λεπτά.
Έπειτα το κόβετε σε μπαλάκια.
Σε ένα τέντζερη τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά να τσιγαριστεί καλά,προσθέτετε το μπαχάρι και την τριμμένη ντομάτα.
Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί.
Σε ένα άλλο μπώλ βάζετε τα τυριά,το αυγό,τον άνιθο και ανακατεύετε καλά.
Όταν θα έχει γίνει ο κιμάς σας τον αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε μέσα το μείγμα τυριών,ανακατεύοντας καλά.
Παίρνετε το κάθε μπαλάκι ζύμης και το ανοίγετε σε φύλλο,το πρώτο γύρισμα το διπλώνεται γεμίζετε με την γέμιση (όπως τα ντολμαδάκια) και ρολάρετε,όσο το γυρνάτε το φύλλο σας θα ανοίγει,κάνοντας το σχήμα σαλιγκαριού.
Συνεχίζετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.
Τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα , αλείφοντας τα με τον κροκό και πσαπαλίζοντας τα με σουσάμι.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο-200ο βαθμούς για περίπου 30΄λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου