Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό φύλλο για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι γεμάτο σιμιγδάλι ψιλό
5 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά ( 2 ολόκληρα και 3 κρόκους )
2-3 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε καλά το γάλα σε ένα τέντζερη.
Σε ένα άλλο τέντζερη καβουρτίζετε ελαφρά για 2΄λεπτά το βούτυρο με το σιμιγδάλι.
Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μιά κρέμα.
Την αφήνετε να χλιαρεύσει και προσθέτετε τις βανίλιες.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπώλ και βάλτε το και αυτό μέσα στο μείγμα,ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε τα μισά φύλλα κάθε ένα βουτυρωμένο καλά.
Περιχύνετε από πάνω την κρέμα και προσθέτετε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Το ψήνετε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Αφού ψηθεί το κόβετε σε κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου