Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΟΓΑΤΣΑ

ΠΟΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

1/4 Κασέρι τριμμένο
1/4 Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4 κ.σ γεμάτες γιαούρτι
Μισό πακέτο βούτυρο βιτάμ
1 κ. γ κοφτή αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ γεμάτη μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ ξύδι
1κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)
1 κ.γ πάπρικα
2 κ. γ κοφτές μαχλέπι
1 ποτήρι του κρασιού καλαμποκέλαιο
αλεύρι όσο πάρει
1 κρόκο αυγού για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε στο μικροκυμάτων το βούτυρο.
Σε ένα μπώλ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε με σύρμα.
Έπειτα ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να είναι μαλακιά και ζυμώνετε καλά.
Αφήνετε την ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30΄λεπτά.
Τα πλάθετε στρογγυλά, τα αλείφετε με ένα πινέλο με τον κρόκο και τα βάζετε σε λαδόκολλα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄-30΄λεπτά ( 180ο βαθμούς), μολις κοκκινήσουν είναι έτοιμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου