Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι μαγιά ή 35 γρ. μαγιά νωπή
Μισό ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα χλιαρό
1 αυγό
2 κ.σ βούτυρο
2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 ποτήρια (περίπου) του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

5 πατάτες
1- 2 κρεμμύδάκια φρέσκα
πιπέρι
λίγη φέτα
άνιθο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι.
Εάν χρησιμοποιήσετε νωπή μαγιά διαλύστε την μέσα στο χλιαρό γάλα,εάν είναι σκόνη κατευθείαν μέσα στο αλεύρι.
Κάντε μια λακουβίτσα ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη,εάν χρειαστεί προσθέστε χλιαρό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30΄λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Πλύντε , βράστε τις πατάτες και ξεφλουδίστε τες όταν είναι ζεστές κ με ένα πηρούνι λιώστε τες.
Το φρέσκο κρεμμυδάκι τσιγαρίστε το με λίγο ελαίόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε την πατάτα,την φέτα, πιπέρι , άνιθο ανακατέψτε καλά.
Αφήστε να κρυώσει η γέμιση και έπειτα πάρτε μικρά μπαλάκια απο την ζύμη ανοίξτε τα στην μέση κ βάλτε από την γέμιση,κλείστε τα καλά.
Κάντε τα μακρόστενα και τηγανίστε τα , τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να τα γεμίσετε κ με ένα λουκάνικο,με κιμά, κ ότι άλλο σας αρέσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο: